Dnevna soba je dandanes največkrat kar del osrednjega bivalnega prostora, ki ga tvori skupaj s kuhinjo in jedilnico. Ker gre za združitev treh različnih namembnosti v en prostor, je le-tega dobro načrtovati tako, da kar se tiče barv in uporabljenih materialov dosežemo čim večjo skladnost.

V dnevni sobi je zelo pomembno predvideti sedežno garnituro, ki je dovolj odmaknjena od stene na kateri bo nameščena televizija. To razdaljo določimo na podlagi tega, kako veliko televizijo želimo. Osrednji prostor lahko popestrimo s kakšno sliko, živahno preprogo ali kakšnim drugim dekorativnim elementom, ki bo dodatno poživili prostor. Posebno popestritev pa lahko dosežemo z ambientalno osvetlitvijo, ki jo lahko skrijemo v spuščen strop. Oblikovanje spuščenega stropa mora biti premišljeno, da sledi konceptu celotnega prostora.

Zelo pogosto se v zadnjem času ljudje odločajo za kamine. Z njimi v prostoru dosežemo posebne svetlobne učinke, saj ob gorenju ognja po prostoru poplesavajo različne sence, hkrati pa nas kamin vedno znova vabi k prijetnem druženju ob ognju.